Dystonie toch te genezen?

Let op….

Ik ben gestopt met het behandelen van dystonie patiënten… Het onderstaande blijft echter voorlopig staan vanwege de vele verwijzingen door zoekmachines zoals Google, Bing enzovoort.

WERELDNIEUWS   !!!!    

We kennen het allemaal wel. Last van een trillend ooglid. Het duurt meestel een paar minuten, maar over het algemeen vinden we het hinderlijk. Maar wat nu als de trilling in de oogspier zelf zit en niet even duurt, maar voor altijd en bovendien zo sterk is, dat men de oogleden niet open kan houden en men dus eigenlijk ziende blind is…… Of als zo’n trilling in de nekspieren zit, zo hevig dat je hoofd altijd schudt of zelfs oncontroleerbaar naar één kant trekt. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de neurologische aandoening dystonie.  Dystonie kan op veel plaatsen in het lichaam voorkomen, maar in 50% van de gevallen zijn de nek- en of halsspieren aangedaan. Dit heet dan cervicale dystonie, maar wordt in Nederland meestal torticollis spasmodica genoemd. Kortweg als torticollis of TS.

Voor de behandeling van torticollis zijn niet veel mogelijkheden. De reguliere behandeling bestaat uit het verlammen van de spieren met botox. Het allersterkste gif dat we kennen. Bij iedere behandeling met botox maakt ons lichaam anti-stoffen tegen de botox aan en een dystonie patiënt heeft dus steeds meer botox nodig om hetzelfde effect te krijgen. Ondanks de botox zal het hoofd toch enigszins blijven schudden. Bovendien zijn er complicaties bekend van botox, zoals het verlamd raken van de slik spieren en dan is een spoedopname vereist. ongeveer om de  drie maanden moet de patiënt naar de neuroloog voor een botox behandeling. Kosten per jaar: tussen de € 1500,- en € 2500,-. (In zeldzame gevallen worden pezen / spieren of zenuwen doorgesneden.) Het is alleen symptoom bestrijding, er is geen sprake van genezing!

Waarom dit verhaal? Wel, voor de vierde keer op rij is het mij gelukt om torticollis te stoppen. Met Reiki. En -voor zover bekend- is er niemand ter wereld die dit kan. Dit is dus werkelijk uniek. De behandeling bestaat uit minimaal 20 sessies van een uur, Het schudden houdt meestal ergens tussen de vierde en achtste sessie op. De overige sessies zijn nodig om te dystonie te laten verdwijnen.  Als ‘bijwerking’ van de Reiki behandeling merk ik een duidelijk ontspannen schouder-, nek- en halsspieren en de cliënt is zelf ook veel rustiger geworden. Er zijn dus heel veel voordelen aan deze behandeling.

De behandeling. De eerste drie dagen zijn er drie behandelingen per dag. De periode daarna één behandeling per dag, die langzaam afgebouwd worden. Het zijn maximaal 30 behandelingen in 29 dagen. In de meeste gevallen is de dystonie al in de tweede dag gestopt. De resterende tijd is nodig om te zorgen dat de dystonie ook weg blijft. De ervaring heeft geleerd dat dystonie vaak samenhangt met stress. Daarom wordt een behoorlijk deel van de tijd besteed aan het verminderen en het beter omgaan met stress. Deze anti-stress training is een praktische en persoonlijke begeleiding en vaak erg leerzaam. Actieve deelname van de training kan erg bevorderlijk zijn voor het eindresultaat.

Er zijn geen exacte gegevens bekend van het aantal dystonie patiënten in Nederland. De schattingen lopen uiteen van drie- tot zesduizend patiënten.  Lang niet al deze patiënten kunnen zich dit financieel veroorloven of willen niet een dergelijke behandeling ondergaan. Maar voor de patiënten die er echt van af willen, is er nu eindelijk een mogelijkheid. Ook al ken je niemand met dystonie, laat deze pagina op het internet circuleren. Misschien komt iemand, dankzij jou, op deze pagina en kan hij of zij eindelijk een behandeling starten om van deze uiterst vervelende kwaal af te komen.

U wilt meer zekerheid hebben???
De ervaring heeft inmiddels geleerd dat veel dystonie patiënten van zekerheid houden. Ik wordt dan ook regelmatig gevraagd of ik op ‘no-cure, no pay’ basis wil behandelen. Daarbij komen de risico’s dus volledig bij mij te liggen, waar ook veel (juridische-) kosten mee gemoeid kunnen gaan. Dat zou het bijna onbetaalbaar maken. Omdat ik een groot vertrouwen in de behandeling heb, wil ik wel een soort van “Niet goed, geld terug ***” alternatief onder bepaalde omstandigheden aan bieden. Het is een intensievere behandeling voor een beter beoogd resultaat en de kosten voor de behandelingen zijn € 2250,-

*** De voornaamste opmerkingen bij niet “niet goed, geld terug”: de klant ( = dystonie patiënt ) bevindt zich niet in een stressvolle situatie. Het is een pré om vooraf een cursus o.i.d. te volgen om goed met stress om te kunnen gaan. Voorafgaand aan de behandelingen heeft een intakegesprek (kosten € 40,-) plaatsgevonden om te beoordelen of de behandeling zinvol wordt geacht. Bij afwijzing van de behandelingen is het niet mogelijk te reclameren. De klant dient het volledige behandel traject serieus te doorlopen. Volledige stilstand (= het niet meer schudden) van het hoofd is meestal haalbaar, doch niet gegarandeerd. Als het schudden van het hoofd niet aanmerkelijk is verminderd, volgt teruggave van het geld voor de behandelingen!