Over Reiki

Voor mensen die niet bekend zijn met Reiki, en dat zijn er velen, is op het internet voldoende informatie over Reiki te verkrijgen. Kijk onder andere maar eens op wikipedia. Reiki is dus genezen met de handen. Voor 2010 had ik zelf ook niet voor mogelijk gehouden dat dit mogelijk is. Inmiddels heb ik al zoveel successen geboekt, dat het de aandacht van de medische wereld zou moeten trekken….

Veel pijnstillers hebben op de langere termijn kans op schade in het lichaam. Denk daarbij aan -onherstelbare- schade aan de lever en of andere organen. Zo onschuldig zijn sommige pijnstillers zoals paracetamol en diclofenac dus niet. In India is diclofenac al verboden om aan dieren toe te dienen. Reiki is 100% natuurlijk en kent eigenlijk geen nare bijwerkingen.

In 2010 heb ik Reiki-1 gedaan en had daarvoor nog nooit van Reiki gehoord. Tenminste, niet dat ik weet. Enkele maanden daarna kreeg ik mijn eerste cliënt, een vrouw met een whiplash. Na slechts één behandeling was zij pijnvrij. Ik stond met stomme verbazing te kijken. Het zou wel toeval zijn geweest. Niet lang daarna kwam een jongedame bij mij die het verhaal over de whiplash had gehoord. Deze jongedame was altijd zeer vermoeid en kon de hele dag wel slapen. Het vol maken van een normale schooldag was haar al vaak te veel. Na slechts drie behandelingen was zij weer een normale en vitale jonge meid. Ik had niet verwacht dat ik dat kon.

Na enige tijd kwam er een man bij mij met een echt serieuze aandoening genaamd torticollis spasmodica of cervicale dystonie ( kortweg TS ), een spastische aandoening aan de nek en of halsspieren, die zorgt dat men constant aan het ‘nee’-schudden is. Meestal gaat deze aandoening gepaard met een scheefstand van het hoofd en is over het algemeen zeer pijnlijk. TS wordt veelal ‘behandeld’ door de betrokken zenuwen die het schudden veroorzaken te verlammen met botox, maar dat is een onderdrukken van de verschijnselen voor een paar maanden, maar geen genezing. Voor de mensen die goed bekend zijn met deze aandoening: deze man kreeg voorheen 1500 eenheden botox per keer toegediend ! En dat terwijl een gemiddelde TS patiënt 400 tot 600 eenheden toegediend krijgt.

Ongeveer eens per maand kreeg deze man een behandeling en dan was zijn pijn voor langere tijd een flink stuk minder. Nadat ik in oktober 2011 Reiki-2 had gedaan, heb ik deze man een tijd lang iedere dag behandeld. Na zeven behandelingen waren de spastische bewegingen, en dus ook het nee-schudden, opgehouden.

Inmiddels heeft dit verhaal uitgebreid in het decembernummer 2011 van de Tonus, het verenigingsblad voor dystoniepatiënten, gestaan. En aan de hand van dat stuk heeft zich een vrouw met TS zich gemeld voor een behandeling en ook zij is na zes behandelingen zo goed als genezen van haar spasmen.

En even voor de sceptici onder ons: TS is niet of nauwelijks gevoelig voor suggestie. Dus inbeelding of hypnose werken niet, maar mijn Reiki dus wel.

Hoe vreemd het ook mag klinken, deze mensen, en nog veel meer cliënten, genees ik met mijn handen door middel van handoplegging. Tot nu toe heeft iedere cliënt de energie die uit mijn handen –en soms ook uit mijn voorhoofd- stroomt duidelijk gevoeld. En alle cliënten hebben vooruitgang geboekt en dat is wel het belangrijkste.

Voor de Reiki behandeling hoeft u alleen de schoenen uit te doen en op mijn behandeltafel te gaan liggen. Eerst op de rug gaan liggen. Dan worden hoofd, hals en romp behandeld. Bij dames wordt de borststreek overgeslagen, tenzij er een reden is om de borststreek wel te behandelen. Dan draait men zich op de buik en wordt de achterzijde van het lichaam behandeld. Hoofd, nek, ruggenkolom en de nieren. Deze normale behandeling duurt ongeveer een uur. De Reiki energie vitaliseert het zenuwstelsel en de organen. Bij met name de eerste behandelingen is het zeer raadzaam om veel water te drinken. Door de Reiki kan het zijn dat het lichaam ineens veel afvalstoffen uit het lichaam haalt. Vaak zien we dat de urine donkerder is of sterker van geur is. Ook komt het voor dat men veel vaker naar het toilet moet. Dat komt allemaal voor en is het gevolg van de Reiki die het lichaam gevitaliseerd heeft.

Voor de ontspanning draai ik rustgevende muziek op de achtergrond en zorg ik dat u altijd op een schone deken en badhanddoek ligt. Voor mijn concentratie is het beter dat er zo weinig mogelijk gesproken wordt en dan kan ik mijn energie volledig op mijn handen richten.