Vraag & Antwoord

Op deze pagina staan veel voorkomende vragen en het antwoord daarop.

V : Werkt Reiki altijd?

A: Tot nu toe heb ik alle cliënten met een positief resultaat kunnen helpen. Het is zo dat de resultaten boven alle verwachtingen zijn. Maar of Reiki altijd zal werken is nog maar de vraag.

V: Wordt mijn Reiki behandeling vergoedt?

A: Nee, op dit moment nog niet. Ik volg op momenteel een opleiding tot paramedisch genezer. Het is de verwachting dat ik in het voorjaar van 2013 ingeschreven kan worden bij een beroepsorganisatie en vanaf dat moment zou je de onkosten bij je zorgverzekering kunnen declareren, mits je daarvoor in aanmerking komt. Informeer daarvoor bij je zorgverzekering. In sommige gevallen kan een zorgverzekering een coulance regeling hanteren, waardoor je toch een vergoeding ontvangt.

V: Jij bent veel goedkoper dan andere Reiki behandelaars. Waarom is dat?

A: Ondanks het feit dat ik bijzondere resultaten boek, heb ik nog weinig naamsbekendheid. Ook omdat mijn behandelingen nog niet vergoed worden, is het verstandig om niet te veel voor een consult te vragen.

V: Waarin onderscheidt jij je ten opzichte van anderen Reiki behandelaars?

A: Behalve dat ik meerdere technieken toepas, kan ik zonder overdrijven zeggen dat ik erg goed ben. Ik heb het hele internet afgespeurd of er andere Reiki beoefenaars zijn die in staat zijn geweest om spasmen ( Dystonie en Torticollis Spasmodica ) te verhelpen, maar ik heb niets kunnen vinden. Ik heb twee cliënten met deze aandoening gehad en beiden zijn van hun spasmen af. En dat is zeer opmerkelijk te noemen. Ook heb ik een flinke verbetering gebracht bij een mitochondriële aandoening. En een behoorlijk aantal mensen met reumatische klachten met een zeer goed resultaat behandeld, om maar eens een paar te noemen. Allemaal aandoeningen waar het reguliere medische circuit weinig tot niets aan kan doen.

V: Wat is een Reiki-bal?

A: Een Reiki-bal is een ‘bal’ van Reiki energie. Daarmee kan ik iemand behandelen op plaatsen die normaal gesproken moeilijk te behandelen zijn. Vaak ervaart de cliënt dit als een intense warmte of tinteling en is vaak erg sensationeel. Het is Reiki in de meest intense vorm. Tegenwoordig kan ik zonder problemen een Reiki-bal maken van ruim zestig centimeter doorsnee. Ik maak alleen een Reiki-bal als normale Reiki niet afdoende is.

V: Er is bij mij een vorm van reuma vastgesteld. Wanneer zou ik moeten denken aan een Reiki behandeling?

A: Het antwoord is kort: hoe eerder hoe beter! Veel aandoeningen hebben op de langere termijn nare bijverschijnselen, zoals vergroeiingen. Dat geldt ook voor onder andere dystonie en pijnlijke gewrichten. We gaan anders bewegen en belasten om de pijn te ontlopen en soms met grote gevolgen. Daarom, hoe eerder de Reiki behandelingen beginnen, hoe beter. Daarmee vergroot je de kans dat vergroeiingen uitblijven of later op gaan treden. Ook zijn er dan veel minder behandelingen nodig dan in het geval van een verregaand stadium.

V:Heb je nog goede tips?

A: Tips heb ik altijd. Drink voldoende water. dat mag gewoon kraanwater zijn of mineraalwater. ‘Kauw’ het water even, daarmee vermeng je je speeksel met het water. Kauw je gewone eten goed. Er wordt aangeraden om minstens 30 keer te kauwen op een hap eten. De reden daarvoor is dat het speeksel zich beter vermengd met het voedsel en dat de rest van het spijsverteringskanaal daardoor ontlast wordt. En daardoor loop je minder kans om op latere leeftijd problemen te krijgen met de alvleesklier en of lever. Ook de darmen hebben voordeel bij goed gekauwd eten.

En voor de mensen die wel eens schokkend nieuws willen lezen…: google eens naar ‘wiki transvet’, en zie hoe gevaarlijk transvet voor je gezondheid kan zijn. Een verhoging van je cholesterol is dan niet ondenkbaar, met als gevolg dat je aan de statines (cholesterol-verlagers) moet, met alle nare bijwerkingen van dien.